Attraksjoner

Attraksjoner

Bergen Julemarked byr på julestemning og opplevelser

I tillegg til alle de spennende utstillerne byr julemarkedet på verdens minste pepperkakeby, hestekarusell, pepperkakehus-pynting, pariserhjul, varmestue med gløgg, juletreskog med mer.

Se alle attraksjoner

Pariserhjulet

Pariserhjulet

En tur på Bergen Julemarked blir ekstra spesiell med en tur i pariserhjulet. Bli løftet høyt til værs og opplev julemarkedet og byen sett fra oven. Barn under 100 cm må reise sammen med mor eller far. Billetten kan du kjøpe på julemarkedet eller her i nettbutikken. En enkeltbillett til pariserhjul eller hestekarusell koster kr 50.

Kanskje en unik og opplevelsesrik førjulsgave til noen som fortjener en tur?

Kjøp billetter
Hestekarusellen

Hestekarusellen

Den lille, klassiske hestekarusellen på Bergen Julemarked er veldig populær blant våre yngre gjester.

Billetten kan du kjøpe på julemarkedet eller her i nettbutikken. En enkeltbillett til hestekarusellen eller pariserhjulet koster kr 50.

Kanskje du vil kjøpe billetter til noen du synes fortjener en tur før jul?

Kjøp billetter
Varmestuen

Varmestuen

I Bergen Julemarkeds Varmestue kan våre gjester komme inn og varme seg, og gjerne sitte ned og nyte maten som er kjøpt hos utstillerne på julemarkedet. I Varmestuen er det sitteplass tiI 250 gjester, og alle er velkommen. Skulle man ønske noe godt å drikke, for eksempel gløgg servert i de orginale julemarked-koppene (kr 30) som du kan ta med deg hjem, det fullt mulig.

Har du kjøpt varm drikke hos en av utstillerne på julemarkedet i Bergen Julemarked-koppen, får du tilbake pant på kr 10 når du leverer koppen inn i Varmestuen. Eller du kan ta Bergen Julemarked-koppen med deg hjem som en souvenir. Det er helt opp til deg.

Det vil av og til bli underholdning i Varmestuen. Dette annonseres i programmet.

Det arrangeres egne aktiviteter i Varmestuen på kveldstid, etter at julemarkedet er stengt. Disse aktivitetene annonsers i programmet, med lenke til påmelding.

Se programmet
Juletreskogen

Juletreskogen

I Juletreskogen treffer du Juletreselgerne Mjøs fra Osterøy og deres mange flotte juletrær og pyntegrønt. Kanskje du finner et juletre du vil ha med deg hjem? Biler kan stoppe for av- og pålessing i Rasmus Meyers Alle. Eller du kan velge å få det levert hjem på døren.

Lille Pepperkakebyen - verdens minste pepperkakeby

Lille Pepperkakebyen - verdens minste pepperkakeby

Siden 1991 har vi hatt verdens største og flotteste Pepperkakeby i Bergen. Men visste du at på Bergen Julemarked kan du besøke verdens minste Pepperkakeby? Lille Pepperkakebyen er i likhet med Pepperkakebyen bakt av byens innbyggere og satt sammen og dekorert av Pepperkakebyarkitekten og hennes gode hjelpere.

I Lille Pepperkakebyen er det også en liten aktivitetskafe hvor du kan kjøpe og pynte Pepperkakebyens ferdig oppsatte pepperkakehus, kose seg med julebrus og pepperkaker, og la julefreden senke seg. Du kan også kjøpe billetter til verdens største og flotteste Pepperkakeby som ligger i Sentralbadet. Velkommen til en verdensberømt førjulstradisjon!

I Lille Pepperkakebyen er det gratis adgang.

Kanskje du vil kjøpe et ferdig oppsatt pepperkakehus i gave til noen som liker å pynte?

Kjøp Pepperkakehus
@byjulemarked på instagram